Veelgestelde vragen | Medische cosmetica

Hoe werkt het? Is het pijnlijk? Hoe lang blijft het zitten?

Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over permanente make-up behandelingen. Als u nog vragen heeft kunt u altijd, vrijblijvend, contact met ons opnemen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Meestal gebeurt het aanbrengen van medische cosmetica in 2 behandelingen van 1,5 tot 3 uur. Dat is inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de huidoppervlakte.

Hoe werkt het?

Klik hier voor de werkwijze.

Kan ik onmiddellijk starten met de behandeling?

Allereerst voeren wij een uitgebreid gesprek met u. Daarmee proberen we inzicht te krijgen in uw persoonlijke profiel en in uw medische status. Dit is uitsluitend om de pigmentatie goed in kaart te brengen. Want de vorm en kleur van de tepel- en tepelhofreconstructie bepalen uiteindelijk het eindresultaat.

Er moet minstens 6 weken worden gewacht na de laatste operatie (tepelreconstructie). Er is toestemming nodig van de chirurg of arts. Uw fysieke en mentale conditie moet in orde zijn. U bent er zelf klaar voor. Dit is belangrijk, want met de pigmentatie sluit u een hoofdstuk af in uw leven. Niet dat u deze periode vergeet, maar u moet alle gebeurtenissen wel een plekje geven in uw leven.

Is een tepeltatoeage of een medische tatoeage pijnlijk ?

De pigmentatie bij een tepeltatoeage is (vrijwel) pijnloos, omdat er meestal geen gevoel in de borst is. Het enige wat wordt waargenomen, is het getril van de apparatuur.

voor de andere medische tatoeages geldt dat wij onaangename prikkels tot een absoluut minimum reduceren. Dat kan dankzij onze computergestuurde pigmentatiemachine en kalmerende crème. U mag altijd op voorhand een pijnstiller innemen zoals paracetamol of Dafalgan. Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid. Vermijd alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving.

U kunt ook op voorhand zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op voorschrift van een arts verkrijgbaar bij de apotheek. Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

komt medische cosmetica/ tatoeage in aanmerking voor vergoeding bij de ziektekostenverzekering?

In Nederland en België zijn de regelingen per verzekering verschillend.

Wij raden u aan om zelf contact op te nemen met uw zorgverzekering over de eventuele voorwaarden die uw zorgverzekering/mutualiteit stelt aan vergoeding van deze behandeling.

Moet ik zelf de kleur bepalen?

Neen. Bij Permanent Mooi hebt u de keuze uit tal van kleuren voor alle soorten huidtypes. Toch adviseren wij u graag welke kleur het best bij u past en het meest natuurlijke resultaat geeft.

Is er een bepaalde nazorg nodig na de behandeling?

Neen. Na het aanbrengen van de permanente make-up hoeft u geen speciale behandeling te ondergaan. Toch geven wij u een aantal richtlijnen mee zodat het eindresultaat optimaal wordt. Op het einde van de behandeling nemen wij al deze richtlijnen grondig met u door.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Neen. De eerste 2 à 3 dagen na de behandeling is de pigmentatie heel wat donkerder dan het beoogde resultaat. Door uw natuurlijke celvernieuwing wordt het uiteindelijke kleurresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar na 3 tot 5 weken.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Neen. De principes lijken wel op elkaar. Bij beide behandelingen wordt met een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Met tatoeage werk je dieper in de huidlaag, dichtbij het bindweefsel. Dit heeft consequenties voor het uiteindelijke kleurresultaat. In het gezicht, en zeker rondom het oog, is de huid het allerdunst en dat geeft een te groot risico op complicaties. Permanente make-up plaats je in de lederhuid. Verder zijn de gebruikte apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken verschillend.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up blijft altijd zichtbaar, maar na verloop van tijd neemt de intensiteit wel af. Dat vervagen is afhankelijk van persoon tot persoon. Uw levenswijze, natuurlijke celvernieuwing, afweersysteem en de invloed van uv-licht spelen een rol. Veelvuldige blootstelling aan uv-licht draagt bij aan vervaging. Hoe lichter het gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen.