Werkwijze van medische cosmetica

We vinden het belangrijk dat onze cliënten op de hoogte zijn van de werkwijze van medische cosmetica. Zo weet u wat u van ons kan verwachten.

Vooraf:

Allereerst voeren wij een uitgebreid gesprek met u, om zeker te weten wat u precies wilt. U kunt dan al uw vragen stellen. We nemen alle tijd voor u, want we vinden het belangrijk dat u daarin alle ruimte krijgt.

Voor de pigmentatie:

Elke behandeling begint met een grondige analyse van de huid. Daarmee bepalen we de juiste pigmentatiekleur, zodat het litteken en/of de reconstructie de juiste kleur krijgt, die harmonieert met de omliggende huid. De behandeling bestaat uit 2 of meerdere sessies.

Waar moet u zelf op letten?
  • Aanbrengen van een tatoeage tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid.
  • Vermijd alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving.
  • U mag op voorhand wel een pijnstiller innemen, zoals paracetamol of dafalgan.

Vlak voor de behandeling wordt een kalmerende crème aangebracht op het desbetreffende gebied. U kunt ook op voorhand zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op voorschrift van een arts verkrijgbaar bij de apotheek. Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf en vergeet niet om de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.

Pigmentatie tijdens de 1e behandeling:

Tijdens de 1e behandeling wordt pigment heel nauwkeurig en zorgvuldig in de lederhuid geïnjecteerd. De pigmentatie wordt met een ultra fijne naaldmodule heel minutieus in de juiste huidlaag geïnjecteerd. Eventueel worden meerdere kleuren pigment gebruikt. Voor deze behandeling gebruiken we een permanente make-upmachine of handmodules. Altijd met een steriele naaldmodule: voor elke behandeling gebruiken we om hygiënische redenen een nieuwe verpakking. De verschillende soorten naaldmodules en kleurpigmenten resulteren in het gewenste effect.

Na de pigmentatie wordt gebruikgemaakt van een fixatie om de behandelde huid af te sluiten. U krijgt instructies mee naar huis hoe u de behandelde huid thuis moet verzorgen, met een crème die u mee krijgt.

Na de 1e pigmentatie
  • Het pigment is aanvankelijk feller en donkerder dan de kleur die overblijft na de genezingsperiode.
  • Sommige kleuren worden tot 45% lichter. Bovendien geven de korstjes een optisch donkerder beeld.
  • De gepigmenteerde zone moet gedurende 7 dagen droog blijven. In die tijd mag de huid niet verweken. Dus geen zwembad, sauna of zonnebank. Na 3 dagen mag u de behandelde huid, die u met de crème verzorgt, elke dag 1 x licht afspoelen onder de douche.
  • Niet de velletjes eraf trekken. Deze moeten vanzelf loslaten; voor een optimaal kleurresultaat.
De 2e (na)behandeling/retouche:

Het pigment wordt steeds aangebracht in de lederhuid; dit is de zone tussen het bindweefsel en opperhuid. Aangezien de opperhuid zich om de 28 dagen vernieuwt, gaat een deel van de kleur verloren. Daarom doen we altijd een nabehandeling/retouche om de kleur en vorm te corrigeren. Dit gebeurt na minimaal 6 weken en maximaal 12 weken. Deze bestaat uit opfrissen van de kleur en/of eventueel donkerder bijtinten.

Hoe verder:

Na verloop van tijd zal de pigmentkleur licht vervagen, doordat de huid zich elke 28 dagen vernieuwt. Veelvuldige blootstelling aan uv-licht draagt ook bij aan vervaging. Hoe lichter het gekozen pigmentkleur, hoe sneller deze vervaagt.

Je bekijkt hier wat Permanent Mooi voor u kan betekenen op het gebied van medische cosmetica.