Veelgestelde vragen | Permanente make-up

Hoe werkt het? Is het pijnlijk? Hoe lang blijft het zitten?

Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden over permanente make-up behandelingen. Als u nog vragen heeft kunt u altijd, vrijblijvend, contact met ons opnemen.

Hoe werkt het?

Klik hier om de werkwijze te bekijken.

Bekijk onderstaand filmpje om het proces stap voor stap te bekijken.

Is permanente make-up wel veilig?

Ja. Permanent Mooi werkt met een uiterst veilig pigmentatieapparaat en volledig goedgekeurde kleurpigmenten. Bovendien wordt bij elke behandeling een nieuwe steriele naald gebruikt. Permanent Mooi is als eerste permanente make-upspecialist in de provincie Antwerpen op 28 september 2006 geregistreerd volgens de nieuwe wetgeving met dossiernummer 326 bij de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Moet ik zelf de kleur bepalen?

Neen. Bij Permanent Mooi hebt u de keuze uit tal van kleuren voor alle soorten huidtypes. Toch adviseren wij u graag welke kleur het best bij u past en het meest natuurlijke resultaat geeft.

Kan ik onmiddellijk starten met een behandeling?

Bij Permanent Mooi start elke behandeling met een voorgesprek. Zo leren we uw wensen en uw medische achtergrond kennen. Samen bepalen we dan de methode die voor u het beste en meest natuurlijke resultaat zal geven.

Hoe lang duurt een behandeling?

Meestal gebeurt het aanbrengen van permanente make-up in 2 behandelingen van 1,5 tot 2 uur. Dat is inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling. Uiteraard is de duur sterk afhankelijk van de gekozen techniek en de huidoppervlakte.

Is er een bepaalde nazorg nodig na de behandeling?

Neen. Na het aanbrengen van de permanente make-up hoeft u geen speciale behandeling te ondergaan. Toch geven wij u een aantal richtlijnen mee zodat het eindresultaat optimaal wordt. Op het einde van de behandeling nemen wij al deze richtlijnen grondig met u door.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Neen. De eerste 2 à 3 dagen na de behandeling is de pigmentatie heel wat donkerder dan het beoogde resultaat. Door uw natuurlijke celvernieuwing wordt het uiteindelijke kleurresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar na 3 tot 5 weken.

Kan ik ook nog gewone make-up aanbrengen?

Ja. U kunt nog altijd feest-make-up aanbrengen of bepaalde delen van het gezicht extra in de verf zetten. Permanente make-up accentueert uw natuurlijke gezichtsvorm. Extra make-up aanbrengen kan uiteraard altijd voor een avondje uit.

Is een behandeling met permanente make-up duur?

Permanente make-up professioneel laten aanbrengen is niet goedkoop. Toch biedt het heel veel voordelen. Zo staat u elke ochtend op met een stralend en sprekend gezicht. En ook na het zwemmen, sporten of andere inspanning blijft uw make-up perfect zitten. Bij permanente make-up gaat het dus niet zomaar om een lijntje. U gaat naar huis met een portie zelfvertrouwen, dagelijks comfort en de luxe van een immer stralend gezicht. Prijzen van behandelingen vindt u in onze prijslijst.

Is permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?

Neen. De principes lijken wel op elkaar. Bij beide behandelingen wordt met een naald een bepaald kleurpigment in de huid aangebracht. Met tatoeage werk je dieper in de huidlaag, dichtbij het bindweefsel. Dit heeft consequenties voor het uiteindelijke kleurresultaat. In het gezicht, en zeker rondom het oog, is de huid het allerdunst en dat geeft een te groot risico op complicaties. Permanente make-up plaats je in de lederhuid. Verder zijn de gebruikte apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de applicatietechnieken verschillend.

Kan met permanente make-up een tijdelijke tatoeage geplaatst worden?

Eigenlijk bestaat een tijdelijke tatoeage niet. Permanente make-up-pigmenten vervagen wel en vallen soms na verloop van tijd niet meer op tussen de wimpers en langs de liprand. Dat kan bijvoorbeeld omdat ze minder diep in de huid worden gezet. Bij een tijdelijke tatoeage zal het pigment ook vervagen, maar het verdwijnt nooit helemaal. Er blijft dus een wazige vlek op de huid achter. Dat is de reden waarom we het plaatsen van een tijdelijke tatoeage niet doen.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Permanente make-up blijft altijd zichtbaar, maar na verloop van tijd neemt de intensiteit wel af. Dat vervagen is afhankelijk van persoon tot persoon. Uw levenswijze, natuurlijke celvernieuwing, afweersysteem en de invloed van uv-licht spelen een rol. Veelvuldige blootstelling aan uv-licht draagt bij aan vervaging. Hoe lichter het gekozen pigmentkleur, hoe sneller de permanente make-up zal vervagen.

Is het aanbrengen van permanente make-up pijnlijk?

Neen. Wij reduceren onaangename prikkels tot een absoluut minimum. Dat kan dankzij onze computergestuurde pigmentatiemachine en kalmerende crème. U mag altijd op voorhand een pijnstiller innemen zoals paracetamol of Dafalgan. Aanbrengen van permanente make-up tijdens de menstruatie is vaak pijnlijker door overgevoeligheid. Vermijd alcohol, cafeïne en aspirine op de dag van de behandeling. Dit heeft invloed op de bloedvaten en verdoving.

U kunt ook op voorhand zelf Emla-crème aanbrengen. Deze is op voorschrift van een arts verkrijgbaar bij de apotheek. Lees goed de gebruiksaanwijzing van de Emla-zalf en vergeet niet de zalf af te dekken met de bijgeleverde foliepleister.